GUANGDONG XINSHIHENG TECHNOLOGY CO.,LTD

Νέα

Ρόλος του θερμίστορ
Χρόνος απελευθέρωσης: 2023-03-29 09:35:19  Hits: 22

1. Μετρήστε τη θερμοκρασίαas ένας αισθητήρας θερμοκρασίας μέτρησης θερμοκρασίας είναι γενικά απλός σε δομή και χαμηλή τιμή. Οι θερμοστάτες χωρίς εξωτερική προστατευτική επικάλυψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ξηρά σημεία. Το σφραγισμένο θερμίστορ δεν φοβάται τη διάβρωση της υγρασίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκληρά περιβάλλοντα. Επειδή η τιμή αντίστασης του αισθητήρα θερμίστορ είναι μεγάλη, η αντίσταση και η αντίσταση επαφής του καλωδίου σύνδεσης μπορεί να αγνοηθεί. Επομένως, ο αισθητήρας θερμίστορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην απομακρυσμένη μέτρηση της θερμοκρασίας χιλιάδων μέτρων και το κύκλωμα μέτρησης είναι ως επί το πλείστον γέφυρα.

2. Η αντιστάθμιση θερμοκρασίαςthe αισθητήρα θερμίστορ μπορεί να αντισταθμίσει την υγρασία ορισμένων εξαρτημάτων σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, το κινούμενο πηνίο στην κεφαλή του μετρητή του κινούμενου πηνίου τραυματίζεται από σύρμα χαλκού. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, η αντίσταση αυξάνεται, προκαλώντας το σφάλμα θερμοκρασίας. Επομένως, στον βρόχο του κινούμενου πηνίου, ο θερμίστορ με αρνητικό συντελεστή θερμοκρασίας μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με την αντοχή του καλωδίου Manganocopper και στη συνέχεια να συνδεθεί σε σειρά με το αντισταθμισμένο συστατικό, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το σφάλμα που προκαλείται από την εσωτερική αλλαγή θερμοκρασίας .-

3. Προστασία της υπερθέρμανσης \\ Η προστασία του Noverheat χωρίζεται σε άμεση προστασία και έμμεση προστασία. Για μικρές περιπτώσεις, ο αισθητήρας θερμίστορ μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το φορτίο για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της βλάβης για την προστασία της συσκευής, για μεγάλες περιπτώσεις ρεύματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των ρελέ, τα κυκλώματα των τρανζίστορ κ.λπ. είναι ενσωματωμένη στις περιελίξεις του στάτη ενός κινητήρα και συνδέεται σε σειρά με ένα ρελέ. Όταν ο κινητήρας είναι υπερφορτωμένος, το ρεύμα του στάτορα αυξάνεται, προκαλώντας θερμότητα. Όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από το σημείο μετάλλαξης, το ρεύμα στο κύκλωμα μπορεί να αλλάξει από μερικά δέκατα ενός milliampere σε μερικές δεκάδες milliampere, έτσι ώστε η δράση του ρελέ, έτσι ώστε να επιτευχθεί προστασία υπερθέρμανσης.

4. Μέτρηση στάθμης υγρούewen Ένα συγκεκριμένο ρεύμα θέρμανσης εφαρμόζεται στον αισθητήρα θερμίστορ NTC, η θερμοκρασία της επιφάνειας του θα είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα και η τιμή αντίστασης είναι μικρή. Όταν το υγρό είναι υψηλότερο από το ύψος εγκατάστασής του, το υγρό θα αφαιρέσει τη θερμότητα του, έτσι ώστε η θερμοκρασία να πέσει και η τιμή αντίστασης να αυξάνεται.


05.jpeg

Προηγούμενος: No

Επόμενο: Αισθητήρες που χρ...